Meester
Lidewij
Wachters

Ik heb Psychologie en Rechten gestudeerd in Groningen. Sinds begin 2005 ben ik werkzaam als advocaat. Ik ben begonnen op een klein kantoor, daar heb ik 4 jaar gewerkt. Daarna heb ik 10 jaar op een groter kantoor gewerkt in Groningen. Per 1 februari 2019 heb ik me als zelfstandig advocaat aangesloten bij Corbeek Frijns Advocaten. Ik ben gespecialiseerd in strafzaken en BOPZ-zaken.

 

Lid van:

NVSA (Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten)

VNJA (Nederlandse Vereniging van JeugdrechtAdvocaten)

VPAN (Vereniging van Psychiatrisch patiëntenrecht Advocaten Nederland)

 

Nevenactiviteiten:

Commissie van Toezicht FPC Dr. S. van Mesdag (TBS-kliniek)

Voorheen: lid van de Raad van de Orde van Advocaten Noord-Nederland

 

Lidewij Wachters heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
- Strafrecht
-Psychiatrisch patiëntenrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

 

+31 (0) 6 1105 1711

In mijn jeugd wilde ik bij de politie werken en was ik gefascineerd door gevangenissen. Tijdens mijn studententijd bezocht ik iedere maand met medestudenten gevangenen in Veenhuizen. Het strafrecht vind ik nog steeds veruit het meest interessante rechtsgebied.

 

Twee studies

Eerst heb ik Psychologie gestudeerd en na het volgen van het bijvak Criminologie, besloot ik ook Rechten te gaan studeren. Dat ik in zowel Psychologie als Rechten ben afgestudeerd, komt me nu goed van pas, zowel bij de strafzaken als bij de BOPZ-zaken (waarbij cliënten te maken krijgen met een gedwongen opname in de psychiatrie).

 

Bloedfanatiek

Vroeger was ik bloedfanatiek met spelletjes. Dat competitieve heb ik nog steeds in me. Ook als advocaat wil ik graag winnen. Een vrijspraak is natuurlijk winnen, maar ook als dat er niet in zit, kan een minimale straf mij een gevoel van winnen geven.

Heldere analyse

Ik heb cliënten in grote zaken verdedigd, onder meer moordzaken en omvangrijke fraudezaken. Maar ik kan ook veel voldoening halen uit kleinere zaken. In bijna elke zaak zit wel een verweer. Ik vind het een fijn moment om voor het eerst een dossier te lezen en te kijken welke verweren erin zitten en de strategie te bepalen. Ik kan goed analyseren en kan snel de kern van een zaak uit het dossier halen.

 

Betrokken

Ik probeer altijd goed bereikbaar te zijn voor cliënten, ook buiten kantoortijd als het moet. De piketfase zie ik als een belangrijke fase, waarbij goed advies doorslaggevend kan zijn voor de rest van de procedure. In deze fase voelen cliënten zich vaak kwetsbaar en hebben ze behoefte aan duidelijkheid wat er gaat gebeuren. Ik wil cliënten hierin ondersteunen. In het algemeen voel ik me snel betrokken bij een cliënt en merk vaak dat een cliënt voelt dat ik meeleef.