Meester
Mark
Rosendaal

Ik heb Nederlands Recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb mijn studie in 2009 afgesloten met de afstudeerrichtingen strafrecht en privaatrecht. In 2010 ben ik beëdigd als advocaat. In 2014 heb ik de Profileringscursus Strafrecht aan het Willem Pompe instituut voor strafrechtwetenschappen afgerond. Vanaf mijn beëdiging houd ik mij uitsluitend bezig met de behandeling van strafzaken waarbij ik zowel particulieren als bedrijven vertegenwoordig.
Ik ben actief lid bij de Jonge Balie Arnhem en lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

Mark Rosendaal heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
- Strafrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

+31 (0) 6 1902 3929
LinkedIn

Strafrecht fascineerde me altijd al. Tijdens mijn studie ging ik iedere week naar de rechtbank om zittingen bij te wonen. Daar zag ik dat je echt iets voor cliënten kunt betekenen, het verschil kunt maken en mag ‘vechten’ tegen een grote organisatie waarbij je de underdog helpt. Het strafrecht past me echt. Ik geniet van het contact met cliënten en hoop dat ze aan mij zien dat ik altijd tot het gaatje ga.

Kwaliteit leveren
Ik heb vijf jaar met veel plezier gewerkt op een Nijmeegs kantoor. Toen werd ik gevraagd hier te solliciteren. Ik vond het een heel fijn idee om met Raymond te mogen samenwerken. We dagen elkaar regelmatig uit een zaak anders te bekijken en weten van elkaar dat we kwaliteit leveren. Daar hecht ik sowieso veel waarde aan. Als ik het idee krijg dat zaken in het dossier niet kloppen, getuigen liegen en mijn cliënt daardoor wordt benadeeld kan ik oprecht boos worden. Dan wil ik het onderste uit de kan halen.

Steun en toeverlaat
In de piketfase zijn wij de enige steun en toeverlaat van cliënten. Er is dan weinig tijd om elkaar te spreken. Het is heel belangrijk om snel het vertrouwen te winnen. Daar zijn onze advocaten volgens mij heel goed in. Met name het nakomen van beloftes is dan erg belangrijk. Daarna doen we wat we hebben beloofd. Als je dat waarmaakt, ontstaat er een vertrouwensrelatie.

‘Rennen en vliegen’
Ik ben het meest in mijn element als ik kan ‘rennen en vliegen’. ’s Morgens naar het politiebureau, ’s middags een zitting, een volgende zaak voorbereiden, bellen met cliënten en weer naar het bureau voor een nieuwe zaak. Daarnaast kan ik echt enorm genieten van een ‘Eureka-moment’. Dat je iets in een zaak ontdekt, waardoor je er een goed vonnis uitsleept. Ik vermaak me iedere dag en zou geen ander werk willen doen!