Meesters in
Arbeidsrecht
En Strafrecht

DNA

DNA als bewijsmiddel neemt een steeds grotere rol in het strafproces in. Dit heeft alles te maken met de ontwikkeling die de techniek om DNA-sporen te onderzoeken thans doormaakt. Steeds meer is mogelijk. Uit steeds minder materiaal kan een DNA-profiel worden gehaald. Bovendien bevat de DNA-databank steeds meer DNA-materiaal, waardoor er nu, maar nog meer in de toekomst verdachten in beeld komen doordat hun DNA dat is opgenomen in de databank matcht met DNA dat is aangetroffen op een plaats delict bijvoorbeeld.

Het begrijpen van de resultaten van het DNA onderzoek is cruciaal voor het vervolgens uitstippelen van de juiste strategie. Dat het DNA van een bepaalde verdachte is, wil veelal nog niet zeggen dat het dan ook een daderspoor is. Er is namelijk een verschil te maken tussen het vaststellen van wie een DNA-spoor is (onderzoek op bronniveau) en hoe dat spoor op een bepaald object of persoon terecht gekomen is (onderzoek op activiteitenniveau).

Bijscholing op het gebied​ DNA is gezien de voortdurende ontwikkelingen van groot belang. U bent bij Corbeek Frijns Advocaten verzekert van een advocaat die up to date is en weet waar op te letten en wat de kansen zijn.