Meester
Raymond
Frijns

Ik ben sinds begin 2006 werkzaam binnen de advocatuur. Sinds medio 2008 ben ik werkzaam als strafrechtadvocaat bij Corbeek Frijns Advocaten. Ik ben in juli 2013 toegetreden tot de maatschap. Sinds september 2015 ben ik een van de naamgevers van het kantoor.
 
Ik heb de Specialisatieopleiding Strafrecht gevolgd bij het Willem Pompe Instituut. 
 
Ik ben specialist in strafzaken, in het bijzonder drugsgerelateerde strafzaken, Cybercrime, witwassen en zaken waarin DNA een rol speelt.
 
Lid van:
NVSA, de Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten (www.nvsa.nl
VNJA, de Nederlandse Vereniging van JeugdrechtAdvocaten (www.vnja.nl)
 
Raymond Frijns heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
- Strafrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

+31 (0) 6 4242 8191

Iedereen op kantoor heeft zijn eigen kwaliteiten. Daarmee kunnen we goed werk leveren voor verschillende groepen klanten. Ikzelf kan in de rechtszaal echt een felle zijn! Met name als ik vind dat iets niet klopt, ga ik tot het uiterste. Het zit in mijn aard, ik heb een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Dat was op school al zo: ik ging discussies niet uit de weg en kwam ook wel op voor anderen.

Door het vuur gaan
Als strafrechtadvocaat draag je de verantwoordelijkheid voor winst en verlies zelf en dat vind ik prettig. Daarnaast ligt de underdogpositie me wel: je staat als advocaat tegenover het machtige Openbaar Ministerie dat de zaak met veel menskracht en middelen kan optuigen. Het bevalt me wel om vanuit die positie voor mijn cliënten door het vuur te gaan. Om een strategie uit te stippelen, de regie in handen te nemen en alles te geven.

Transparant
Mijn cliënten hebben vaak grote problemen. Ik help ze met het aanpakken ervan. Ik werk zeer discreet, ben transparant over wat ik doe en geef altijd een zo eerlijk mogelijk advies. Daarnaast is snelheid voor mij echt een ding. Als er iets speelt, bel ik cliënten direct, daar kunnen ze op rekenen. Van mijn cliënten verwacht ik dat ze me zo goed mogelijk informeren, zodat ik mijn beste werk kan leveren.

Het verschil maken
Als ik een zaak heb waar veel in zit, waarin ik een hele strategie heb uitgedokterd en waarbij alle stukjes op zijn plaats vallen, dan kan ik me echt verheugen op een zitting. Dat heb ik ook in zaken waarin ik iets heb gevonden waarbij ik me afvraag of de Officier van justitie dat ook heeft gezien. De meeste adrenaline haal ik uit zaken die door mijn inzet kantelen. Als ik het verschil kan maken voor mijn cliënt, geeft mij dat veel voldoening.

Probleemoplosser
I
k hoop dat cliënten ons kantoor zien als probleemoplosser: als je een probleem hebt, lossen zij het op. We zijn gespecialiseerd, leveren goede kwaliteit en zijn heel gedreven, waardoor we voor het beste resultaat kunnen gaan. Ik durf dat ook echt uit te spreken. Waarbij verwachtingenmanagement een wezenlijk onderdeel van die kwaliteit is.