Meesters in
Arbeidsrecht
En Strafrecht

Zeden

U kunt door justitie (onterecht) worden verdacht van een zedenmisdrijf. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld mensenhandel, verkrachting, aanranding, ontucht of incest, verboden pornografie en grooming. Onze advocaten staan voor u klaar tijdens de verhoren en daarna met advies en bijstand. 

Een verdenking van een zedendelict is een ernstige zaak. Dit blijkt niet alleen uit de hoge (gevangenis)straffen die op zedendelicten staan en uit het in 2012 ingevoerde taakstrafverbod, maar ook uit de grote persoonlijke gevolgen die een verdenking van een zedendelict voor u kan hebben. Vaak komen de aangiftes uit uw directe omgeving waardoor familie en vrienden in de tweestrijd worden gedwongen.  

In de praktijk komt het bovendien voor dat er valse beschuldigen worden geuit. Specifiek in het geval van zedenzaken zijn er vaak geen getuigen en kan de aangifte vaak moeilijk worden gecontroleerd.

De advocaten van ons kantoor hebben veel ervaring met de verdediging in zedenzaken en kunnen u bij uitstek bijstaan tijdens deze lastige kwesties.